50. jubileumi Kiandra/ Fürjes kupa

Budai Pingpong KlubVersenyek

50. jubileumi Kiandra/ Fürjes kupa

 

Jubileumi számot ért el az ország egyik legnagyobb amatőr versenye! 2005-ben. Egy lelkes amatőr, Fürjes István kezdeményezésére indult el a versenysorozat, amit a versenyszezonban lehetőség szerint havonta igyekeztünk megrendezni. Az versenyeket a kezdetektől a BSE termében rendeztük, 2012 tavasza óta az Ormai László sportcsarnok ad otthont a rangos rendezvénynek. A versenyre mindig népes mezőny gyűlt össze mind a kerületi, mind a budapesti versenyszámban. Később az esemény kibővült a páros, majd a gyerekek versenyszámával. Az országosan is kiemelkedő mezőny és a színvonal köszönhető a sok lelkes amatőrnek, akik a csapatbajnoki mérkőzéseiken kívül, az egyéni versenyeken is szeretnék összemérni tudásukat. A budapestiek mellet, a vidékről is rendszeresen érkeznek versenyzők. Egerből, Szegedről, Tárnokról, Debrecenből, Dunaújvárosból és még számos városból találkozhatnak nálunk a sportolók. Sőt indultak kuvaitiak, és marosvásárhelyiek is, akikkel kissé nemzetközivé is vált az esemény.

Tudom hogy nem mindig volt zökkenőmentes a verseny. Néha várni kell egy-egy mérkőzés előtt, de a létszám néha minket is váratlan helyzet elé állít. Ezúton is köszönöm a kemény munkát Nyögéri Istvánnak, Vavrek Attilának, Csapó Szilárdnak, akik mindig igyekeztek zökkenőmentessé tenni a versenyt. Külön köszönet jár nektek SPORTOLÓKNAK, aki részvételetekkel emeltétek a verseny rangját, és színvonalát. Követendő példát mutattok azzal, hogy a munka és a család mellett, időt szakítotok a sportolásra, ami a mai rohanó világban egyre jobban elfelejtődik. Tisztelet a vidéki játékosoknak azért, hogy anyagi áldozatot hozva utaztok Budapestre, hogy jó mérkőzéseket játszhassatok (elsőre) ismeretlen játékosokkal.

Örömet okoz, hogy a Kiandra kupa egy kis közösséget hozott létre. Sportbarátságok születtek, és sportolóként tisztelitek egymást. A versenysorozat előrehaladtával el kellett gondolkodnunk azon, hogyan lehetne határainkat tágabbá tenni, illetve még színvonalasabbá, gördülékenyebbé tenni a versenyt. A legtöbbet azon gondolkodtunk, hogyan lehetne a versenyszámokat úgy kialakítani, hogy homogénebb mezőnyben versenyezhessetek, az képességeiteknek megfelelő játékosok között. A Kiandra kupa fő támogatójával, és Csapó Szilárd versenybíróval való egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy a versenyt a jövőben három kategóriára bővül (A korábbi páros versenyszámot persze megtartva).

Ezzel a változtatással találtunk megoldást arra a sokat említett problémára, hogy, hogy a kerület I- II osztályokban játszók és az amatőrök (hobbi játékosok), esetenként magasabb szintű játékosokkal kerülnek egy kategóriába amiatt, mert versenyszámukban könnyen találkozhattak vidéki megyei bajnokságban játszó játékosokkal. A mostani változtatásokkal a kerületi versenyszámban induló játékosoknak is több aktív játék és sikerélmény jut majd. A budapesti versenyszámban ugyanez a helyzet. A Bp. II osztályban játszók nehéz ellenfeleket kaphattak az NB II – III -as játékosok nevezése révén.

A fentiek alapján a következő kategóriákba lehet nevezni ezentúl:

 

I. kategória: indulhatnak akik a 2012-13-as bajnoki szezonban beneveztek a kerület I.- II. osztályba, illetve azok az amatőrök, akik igazolással nem rendelkeznek.

 

II. kategória: indulhatnak megyei osztályokban játszók, Bp. II – osztályban játszók, és minden olyan játékos, aki az I kategóriában nem indulhat, és a III kategóriának nem felel meg.

 

III. kategória: indulhatnak Bp. I/A-B-C-ben játszók, illetve NB II – III -ban versenyzők, és aki az I.-II. kategóriában nevezhetnek.

 

Páros: nyílt verseny, bárki nevezhet.

 

Amatőr gyerek verseny

 

Vigaszágat tervezünk, ha a az idő, és a hely engedi. Az indulók létszámától, az időtől, és a szándékotoktól függően.

 

A verseny ideje:

2013. február 17. vasárnap

 

Időpontok:

I.-II- kategória                 09.00

páros:                                    12.00

amatőr gyerek verseny: 12.00

III. kategória:                     15.00

 

Helyszín:

Budapest XII. ker Marcibányi tér 13  Ormai László csarnok / Statisztika terem/

 

Nevezési díj:

1000Ft/ fő minden kategóriában,  és 1000Ft/pár

 

Nevezés:

A helyszínen fél órával kezdés előtt.

 

Info:

20 4176556
Még egyszer köszönet mindenkinek, aki részvételével megtiszteli a versenyt!

Varga Zsuzsa

Szólj hozzá!